'Hoi Elaine, op donderdag 11 april is onze dochter Jente geboren. De bevalling is heel goed verlopen en helemaal volgens onze wensen waar we ons tijdens jullie workshop bewust van werden; natuurlijke bevalling, weeën opgevangen in bad, zoveel mogelijk met z’n tweeën kunnen doen. De ademhalingstechnieken die we bij je hebben geleerd kwamen echt goed van pas!' - Froukje

 

Tijdens de Eendaagse Geboortecursus, waarbij ik jou en je partner in één dag voorbereid op de geboorte van jullie kindje, doorlopen we elke fase van de bevalling! De Eendaagse is een praktische voorbereiding op de bevalling. Erg leerzaam maar let op; dit is géén HypnoBirthing.

Als je de Eendaagse Geboortecursus gevolgd hebt dan:

 • Ben je van je angst of spanning voor bevallen af

 • Heb je meer know how over de geboorte

 • Beschik je over ademhaling en ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling.

 • Zul je daardoor minder pijn hebben bij de bevalling

 • En dat zorgt er weer voor dat je baby het leuker heeft tijdens het geboorteproces (en dat wil je!).

De cursussen van Jouw Geboorte Avontuur worden veelal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Check bij je verzekering of dit voor jou ook het geval is.​

Eendaagse Geboortecursus (bij Vleugels, Elandsstraat 77a in Den Haag)

Wat kost dit?

De Eendaagse kost €299,- per stel (mogelijk deels vergoed door je zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd) en duurt van 10.30 tot 16.30. De verkorte Eendaagse duurt van 13.00 tot 17.00 en is €279,-

En wat krijg je allemaal voor dat geld?​

 • Jouw kijk op bevallen verandert. Was je eerst gestrest, gespannen of angstig? Hierna kijk je totaal anders naar de geboorte van je kind!

 • Mijn cursus is interactief, met mooie filmpjes en ik ben vanzelfsprekend super up to date als het gaat over de geboortezorg

 • Je krijgt tools zoals ademhaling- en ontspanningstechnieken die bijdragen aan het vinden van rust (heel belangrijk als je bevalt)

 • Een lekkere biologische lunch *

 • De cursus is een dag maar zo opgezet dat je vol energie en zin weggaat!

 • Toegang tot mijn besloten facebookgroep.

 • Mijn E-book als naslagwerk.

 • Follow up, telefonisch na enkele weken *

* Dit ontvang je bij de Eendaagse van 10.30 tot 16.30

Voor wie is dit precies?

Ik werk met stellen die behoefte hebben aan praktische know how op het geboorteproces en basis HypnoBirthing tools. 

Jullie zijn voor het eerst zwanger, voelen een gezonde spanning bij het beval idee en willen meer tools. Maar ook als je best wat angst hebt kun je bij me terecht. Ik ga dat bij je wegnemen.
Ik tref in deze cursus ook vaak vrouwen die al moeder zijn en waarbij de eerste bevalling goed ging, maar weer even willen weten wat ze kunnen verwachten en hoe de geboortezorg inmiddels is verandert. 

Ik vind dat elke vrouw / stel een geboortecursus zou moeten volgen, omdat gebleken is dat rust en kalmte over het geboorteproces ervoor zorgt dat bevallen minder pijn doet en er minder stresshormonen vrijkomen. Minder pijn en stress is in de eerste plaats fijn voor de moeder natuurlijk. Maar gebleken is dat de baby het tijdens de bevalling ook meer naar zijn of haar zin heeft als er minder stresshormonen door moeders lijf gieren. Blije mama - blije baby. Wie wil dat niet?

 

Let op; dit is geen HypnoBirthing en valt ook niet onder deze noemer weg te schrijven. De Eendaagse is super leerzaam, maar vooral echt praktisch. Wel krijg je wat handige HypnoBrithing tools mee!

Nb. De cursus is in het Nederlands, maar Engels kunnen begrijpen, spreken en lezen zijn vereist bij het volgen van de cursus. 

Verloskunde met een HypnoBirthing sausje

De Eendaagse van 10.30 - 16.30 wordt in principe in samenwerking met een verloskundige (Ellen Hartmann van t Haagsch Geboortehuys of Christien Kanters van Ella Verloskundigen) gegeven zodat de basis 'know how van de verloskunde', in een 'HypnoBirthing sausje' over je heen wordt gegoten. Je kunt deze cursus altijd volgen, het is geen voorwaarde om cliënt bij 't Haagsch Geboortehuys of Ella te zijn. Wanneer je bij een andere praktijk zit is dat geen probleem.

​​

Wanneer kun je dit volgen?
Je kunt de cursus starten tussen week 28 en week 35 van je zwangerschap. Dan kun je daarna aan de slag met de oefeningen. Maar je mag natuurlijk ook later of eerder beginnen.  

Waar en hoe precies?

De cursus wordt in groepsverband gegeven. De Eendaagse Geboortecursus vindt plaats in Den Haag bij Vleugels en is inclusief een heerlijke biologische lunch met lokale producten (alleen de Eendaagse van een dag).​

Annuleren door de cursist

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.

Je ontvangt je betaling volledig terug. Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. 

Annuleren door ons
De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 4 deelnemers (een koppel geldt als 1 deelnemer). Bij onvoldoende aanmeldingen krijg je de mogelijkheid het volledige deelname geld terug te ontvangen. Je kunt ook kiezen voor het volgen van de cursus op een andere datum of het volgen van de HypnoBirthing cursus. Dat heeft echter een ander tarief en kost € 399,-.

Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

 • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.

 • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld.

 • De aanbetaling alleen geeft geen recht op het E-book, de MP3 en/of het trainingsmateriaal.

 • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering.

 • Facebook Jouw Geboorte Avontuur
 • Instagram Jouw Geboorte Avontuur
LOGO_JouwGeboorteAvontuurNIEUWWebsite.pn