top of page
IMG_8813_edited.jpg

Regie hebben en houden tijdens je bevalling.
Dat klinkt toch fijn!?

Kijk je al uit naar het moment dat je je kindje mag verwelkomen. Voorbereiden op het ouderschap, wat komt er allemaal bij kijken?

Je dagdroomt er misschien al vaak over.

Tegelijkertijd ben je nu nog lekker zwanger en ben je wat aan het rondstruinen op internet over voorbereiding op de bevalling.

 

Want je hebt daar zulke uiteenlopende verhalen over gehoord! Van de meest prachtige geboortes (die in z’n totaliteit wel echt in de minderheid zijn) tot neutrale bevallingen, maar ook de griezelverhalen. En bij die laatste dacht je direct: als mij dat maar niet overkomt.

 

Je verloskundige heeft je gelukkig gerustgesteld. Wel opperde ze om een geboortevoorbereiding te doen. Daarom ben je wellicht op onze site beland ook.

Leuk dat je er bent!

derick-mckinney-H4DTEz9_2IQ-unsplash.jpg
cc05c57347e3c0cc9aaa5f94e3d044c9.jpeg

Als je nadenkt over je bevalling, wat gebeurt er dan bij je?

Voel je dat je er wel zin in hebt, jouw lichaam is er immers voor gemaakt.

 

Of denk je, bij het lezen van de voorgaande zin: ‘Intens! Ik wil er eigenlijk niet aan denken. Het bezorgt me de stuipen op het lijf. Ik wil het allemaal niet voelen / meemaken.’


Misschien wil je juist alles weten, ben je het ‘controlefreak’ type en vind je het idee van ‘loslaten’ eigenlijk best een ingewikkeld concept.

Of… misschien voel je je er heel neutraal over, heb je geen idee nog, heb je meer een ‘we gaan het wel zien’ instelling.

Het maakt niet uit welk antwoord jij geeft op bovenstaande vraag, want alles is okay. Echt waar.

Laat ik helder zijn in mijn visie en hoe ik er over denk:


Het vrouwelijk lichaam is gemaakt om te bevallen. Dat staat buiten kijf. Jouw lichaam kan dit gewoon.

Dit ben je met me eens toch?

En met allerlei tools en handreikingen, zoals adem-, hypnobirthing -, ontspanningstechnieken, verschillende houdingen maar ook externe middelen zoals in bad bevallen of kiezen voor pijnbestrijding, kun je dit proces verzachten voor jezelf.

Ook jouw verloskundige of ziekenhuis zorgverlener gaat je ondersteunen en helpen. Dat doet zij (of hij) met de beste intentie. Ook daar hoef je niet aan te twijfelen!

Een prachtige ervaring beleven kan!

Roos Jooren Photography (59 van 60).jpg

Belangrijk om te beseffen is dit:

Als barende vrouw heb je te maken met het ‘systeem’ waarin je terecht komt als je bevalt, waar regels en protocollen gelden. Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt.

 

En wil je op een ontspannen manier door dit systeem heen dan vraagt dat om realistische voorbereiding. Hoe en waar je dan ook maar gaat bevallen.

Onderzoek toont aan dat hoe beter voorbereid aanstaande ouders zijn, hoe groter de kans is op een goede bevallingservaring is.

En je snapt dat dit belangrijk is, want de start van het ouderschap beginnen op een manier waar je goed op terugkijkt, is essentieel voor relaxed ouderschap.

 

Dat wil elke moeder voor haar kindje.

Yay, je bent zwanger!

Testimonials

Iets om over na te denken is dit:

Wat wil en wens je eigenlijk tijdens je bevalling? Wat verwacht jij van jouw zorgverlener? Welke sfeer is wenselijk? Welke manier van bejegenen stel jij op prijs? Wat helpt jou ontspannen? En hoe ga jij de mensen om je heen helpen om jou de zorg te bieden die jij wenst?

 

Kortom: Wat heb je nodig?

 

Naast dat jouw lichaam gewoon kan bevallen en iedereen er met de beste intentie op gericht is om jouw zo’n prettig proces als mogelijk te geven, help je jezelf als je kennis hebt van hoe het systeem werkt en wat er van jou / jullie verwacht wordt. Dat je over vaardigheden beschikt die jou / jullie helpen om de mooiste ervaring te creëeren.

 

Dat doen we met Relaxed bevallen vanuit Regie®.


Als je enkel op zoek bent naar ademtechnieken die je door je weeën heen helpen dan verwijs ik je met liefde naar collega’s die zich enkel daar op richten. Daarvoor is RBVR te duur. Wil jij echter een realistische en complete voorbereiding op de geboorte, dus veel meer dan adem- en ontspanningstechnieken, dan zit je bij mij goed.

pexels-kristina-paukshtite-3242264.jpg

RBVR is voor jou als:

 • Je uitkijkt naar de ontmoeting van je kindje en hier de beste ervaring mogelijk van wenst te maken.
   

 • Je een controlefreak bent en gewoon alles wilt weten: wat kun je verwachten, hoe kun je controle houden?
   

 • Je vervelende en akelige verhalen hebt gehoord en denkt ‘ik hoop niet dat mij dit overkomt’.
   

 • Je bang bent voor eigenlijk alles: de pijn, voor de duur, voor een keizersnede, voor een knip, voor eigenlijk alles wat met de baring van jouw kind te maken heeft en dit het liefste zou willen overslaan.
   

 • Je eigenlijk aan struisvogelpolitiek wilt doen, maar beseft dat je niet onder die bevalling uitkomt. Dan maar beter voorbereid zijn.
   

 • Je een partner hebt die het (een beetje) spannend vindt maar ondertussen quasi nonchalant doet, terwijl jij denkt: aan jou heb ik dus straks ook niks.
   

 • Je juist gave verhalen hebt gehoord van wat er allemaal mogelijk is en je alles uit de kan wilt halen om dit ook te bewerkstelligen

Wat leer je bij RBVR?

Onder het kopje 'over RBVR' lees je meer, maar hier in een notendop:

 • Standaard adem-, hypnobirthing- en ontspanningstechnieken. Ademtechnieken zijn super belangrijk
   

 • Kennis over het geboorteproces. Wat doet je lijf, wat zijn weeen, hoe lang duurt het, wat kun je verwachten.
   

 • Nadenken over wat jij wenst en wilt tijdens zo'n mooi en intiem moment. Tools om dit helder te krijgen en tools om dit te bewerkstelligen. Denk aan geboorteplan en BRAINS maar ook communicatievaardigheden dat passend is in deze setting.
   

 • Alles over het geboortezorg systeem. Wat als je medisch wordt en je verloskundige draagt je over (en zij gaat weg), wat kun je dan verwachten, wat kun je doen / wat mag je doen?

 • Je eigenlijk aan struisvogelpolitiek wilt doen, maar beseft dat je niet onder die bevalling uitkomt. Dan maar beter voorbereid zijn.
   

 • Leren anticiperen op iets waarvan je niet weet wat er gebeuren gaat, maar wel kunnen laveren en er een enorm bijzonder moment van maken, voor jou, jullie kindje en jouw parter.

De programma's van Jouw Geboorte Avontuur worden doorgaans vergoed door de zorgverzekeraars. Check dit bij jouw eigen verzekeraar!

Feedback en reviews

Waarom voorbereiden

Testimonials
 

"Wat ben ik blij dat ik 'RBVR Programma' heb gedaan en wat ben ik blij dat we die bij Elaine hebben gedaan! Vooral mijn mindset veranderde. Waar ik eerst nog focuste op het niet lukken kon ik na verloop van tijd veel meer los laten. 
Aan het einde van dit programma voelde ik me goed geïnformeerd en vol vertrouwen over de bevalling."

— Marit

Tijdens mijn bevalling moesten er een paar medische handelingen gebeuren en voor er zoiets gebeurde zocht mijn man eerst oogcontact met mij, vroeg me of ik het had begrepen of ik toestemming gaf voor de handeling. Zonder het 'Relaxed bevallen' programma hadden wij gedacht dat dit er gewoon bij hoorde en zulke dingen moeten.

— Robin

Heb je vragen over de programma's en / of de inhoud bij je past? Mail of bel gerust: 06 38 79 91 91

Bedankt voor de inzending!

Heb je een vraag? Mail me gerust!

Contact

06 - 38 79 91 91

Jasmijnstraat 117, 2563 RT Den Haag

bottom of page