Websitebanner.png

Hét Relaxed Bevallen programma van Nederland. Elke 2 weken een nieuwe start.
Al 1000 zwangere koppels gingen jullie voor.

De cursussen van Jouw Geboorte Avontuur worden doorgaans vergoed door de zorgverzekeraars. Check dit bij jouw eigen verzekeraar.
(ik ben aangesloten bij  BCE)

Relaxed bevallen vanuit regie

Een goede en realistische voorbereiding op je bevalling vergroot (bewezen) de kans op een prettige bevallingservaring, waarbij je een enorm empowerment zult ervaren. En verkleind de kans op medisch ingrijpen en het gevoel dat jij het 'lijdend voorwerp' bent. 

Toch is kiezen veel vrouwen voor de 'je kunt het toch niet voorbereiden dus we zien wel' strategie. Vaak omdat ze niet beter weten trouwens... Want 'over een bevalling heb je toch helemaal geen controle, dat moet je gewoon ondergaan.'
 

Je hebt wel degelijk controle! En hoe! En wat zo fijn daarvan is: goed voorbereid bevallen kan wel degelijk en zorgt voor een bewezen beter resultaat: Happy mama, happy baby.

Zie de voorbereiding van je bevalling als een kapitein van een schip. De kapitein heeft geen invloed op de zee, of het weer. Hij heeft geen invloed op of er storm op komst is. Maar hij heeft wel degelijk invloed op de manier waarop hij zijn schip door een storm heen manoeuvreert; of hij zijn zeilen hijst of strijkt, hoe hij zijn bemanning in zet. Zodoende zal hij ervoor zorgen dat zijn schip en haar opvarenden veilig door de hoge golven worden geleid. 

Of je nu kiest voor een natuurlijke bevalling, een bevalling met pijnbestrijding of je gaat een ingeleide bevalling
of keizersnede tegemoet... het feit dat je op mijn website rondkijkt betekent dat jij het roer in eigen handen wilt nemen. En dat kan! Een bevalling creëren vanuit rust, kennis, regie en ontspanning is het beste wat jij je kind (en jezelf!) kunt geven. Met de evidence based en no-nonsense cursussen van Jouw Geboorte Avontuur creëer je dat relaxte geboorteproces zelf!

 

Feedback en reviews

 

Fact:

IMG_8813.JPG

Maar liefst 71% van de vrouwen die voor het eerst bevallen eindigen in de tweede lijn. Of te wel het ziekenhuis, onder begeleiding van een zorgverlener die ze niet (of nauwelijks) kennen.

De kans dat jou dat gebeurt is dus relatief groot.

Hoe komt het dat zo’n hoog aantal is? Bijvoorbeeld een niet realistische voorbereiding, overvallen worden door de intensiteit van de weeën en dus kiezen voor pijnbestrijding of een niet vorderende ontsluiting en dus weeënopwekkers.

Het gevolg is dat die bevalling veelal eindigt in protocollaire handelingen waarbij vrouwen ‘hun bevalling en hun lijf’ kwijtraken. Met de vervelende uitkomst dat veel vrouwen een traumatische bevallingservaring hebben (20.000 tot 30.000% op jaarbasis).Een bevalling in de tweede lijn hoeft helemaal niet erg te zijn. Sterker nog: het kan net zo mooi zijn. Maar wel als je begrijpt wat er gebeurt en hoe je daarin regie houdt.

Met het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma gaat dat lukken!

Het programma

Jouw Geboorte Avontuur biedt het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma zowel live als onlive live (via Zoom) aan. 'Relaxed bevallen' bevat hypnobirthing en mindfultools waarmee jij in een relaxte toestand kunt bevallen. Het stuk 'vanuit Regie' laat je onderzoeken wat jij wilt, wat jouw wensen zijn en wat er allemaal mogelijk is zodat je in controle blijft
(ook als een bevalling - plots - medisch wordt).

Dit programma bevat dus veel meer dan de standaard hypnobirthing adem- en ontspanningstechnieken.

Na dit programma:

 • Beheers je (vanzelfsprekend) de juiste ademhalingstechieken en de beste ontspanningsmethodes om jouw lijf in een rustige staat te laten bevallen.
   

 • Heb je volledige mindset training gehad, die jouw kijk op bevallen positief bevordert.
   
 • Weet je wat jouw wensen zijn, hoe je dat kunt overleggen met je zorgverlener en hoe je in controle blijft. 71% van de eerste baringen eindigt in de 'tweede lijn' (wordt medisch). Door dit programma ben je ook voorbereid op dit soort veranderingen en blijf je in controle over het proces, je lijf, het contact met je (nieuwe) zorgverlener.
   
 • Heb jullie een 'Geboorteplan 2.0' gemaakt. Met dit Geboorteplan, dat speciaal is ontwikkeld voor het 'Relaxed bevallen vanuit Regie programma, krijg je inzicht in alle mogelijke scenario’s en kijken jullie verder dan het ideale scenario.  
   

 • Ben je met de extra module 'Post Partum' ook voorbereid op de tijd ná de bevalling - de eerste 40 dagen. 
   

 • Daarnaast ontvang je na elke les mail met veel extra's, mijn E-book, ontvang je de nieuwste inzichten!
   

 • Kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar, doorgaans vergoeden ze een deel. Ik ben bij de Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators (BCE).
   

 • Nog belangrijk: Het programma van Jouw Geboorte Avontuur zijn evidence based en no-nonsense cursussen. Niks zweverig of vaag, juist down to earth knowlegde.

NB. Wil je dit programma volgen in je eigen tempo ipv live lessen? Dan is de videocursus Own Your Birth er voor jou. Dit programma, bestaande uit 32 video's en gebouwd in Instagram, bevat dezelfde inhoud en is 6 maanden na aanschaf onbeperkt toegankelijk. 

Testimonials

"Ben je op zoek naar een cursus die je rust geeft en de tools om in alle scenarios van een geboorte jouw/jullie draai te geven aan dit mooie moment, dan moet je bij Elaine zijn!
Op een hele intieme, spontane en gezellige manier neemt ze je mee in het avontuur van de bevalling." 

— Eva

Je eigen bevalling vormgeven

Loes en haar vriend JP volgden samen het Live programma 'Relaxed bevallen vanuit Regie' bij Jouw Geboorte Avontuur in Den Haag. Loes vertelt dat haar vriend veel leerde over het geboorteproces en hoe hij haar kon ondersteunen tijdens de bevalling van hun kindje Zee.

Dit heeft hen dichter bij elkaar gebracht!

Tijdens mijn bevalling moesten er een paar medische handelingen gebeuren en voor er zoiets gebeurde zocht mijn man eerst oogcontact met mij, vroeg me of ik het had begrepen of ik toestemming gaf voor de handeling. Zonder het 'Relaxed bevallen' programma hadden wij gedacht dat dit er gewoon bij hoorde en zulke dingen moeten.

— Robin

 

Heb je vragen over de programma's en / of de inhoud bij je past?

Bedankt voor de inzending!

Heb je een vraag? Mail me gerust!

06 - 55 39 34 59

Jasmijnstraat 117, 2563 RT Den Haag