HypnoBirthing Premium

Geboren worden is heftig. Voor elk kind. Het mooiste wat je je kind dus als allereerste kunt geven is bewust je bevalling voorbereiden en zorgen dat het soepel verloopt. Want alleen dat zorgt ervoor dat je kindje zachter geboren wordt (en daarvan zul je de vruchten plukken, HypnoBirthing baby’s zijn bewezen relaxter!)

Waarom zou je je moeten voorbereiden op de bevalling?

Een bruiloft wordt tot in de kleinste details gepland. Je weet je trouwlocatie, je hebt de ringen, de jurk. De tafelschikking is geregeld. Alles staat tot op de minuut in een draaiboek… Dus hoezo zou je de geboorte van je kind niet ook zo compleet uitdenken? Dat kan namelijk heel goed. Okee, een draaiboek tot op de minuut schrijven gaan we niet doen. Wat we wel gaan doen zorgt ervoor dat je zelf aan het roer staat van je bevalling en dat jouw zorgverlener helemaal op maat voor jou gaat werken. Met prachtige resultaten!

Voor wie is dit precies?

Voor jou geldt: de manier waarop je kind ter wereld komt heeft jouw hoogste prioriteit en je beseft dat je daar zelf invloed op hebt. Of je nu thuis wilt bevallen, in het geboortehotel, mét pijn bestrijding, zonder pijnbestrijding. Of je een medische indicatie hebt of een geplande keizersnede verwacht. Dat maakt niet uit, het gaat mij om hoe je er in staat. Je wilt je bevalling vormgeven omdat je weet dat je het maar 1 keer kunt doen. Je wilt het dus goed doen.
Resoneert dit bij je dan wil ik graag met je samenwerken. Denk je dat je geen invloed op het geboorteproces hebt en ga je uit van 'hopen dat het goed komt', dan zijn wij geen match. 
Voor HypnoBirthing Premium geldt: je bent tussen de 20 en 32 weken zwanger.

Na de cursus:

Weten jullie echt álles van het geboorteproces (kennis is macht, maar kennis is ook rust en dat is precies wat een moeder nodig heeft om relaxed te kunnen bevallen)

Beschikken jullie over tools toepasbaar bij elke fase van de bevalling waardoor ze relaxter is en het bevalproces beter vordert

Ben je van je eventuele angst, spanning of stress voor bevallen af (iedereen heeft dat, in meer of mindere mate. En waarom je daarvan af wilt lees je verderop!)

Zul je daardoor minder pijn ervaren bij de bevalling (ik ben niet tegen pijnbestrijding, maar moeders die bij mij zijn geweest hebben vaak geen pijnbestrijding nodig.)

• Zullen jij en je zorgverlener een perfect op elkaar afgestemde samenwerking aan gaan.

En nogal een belangrijke:

Heeft jullie baby minder last van stresshormonen tijdens het geboorteproces (je baby zal zoveel relaxter zijn dan andere baby’s!)

Als je je bevalling niet goed uitwerkt dan:
• Bestaat de kans dat je overvallen wordt door de pijn en de intensiteit van het proces..
• Waardoor je stress hormonen gaat produceren…
• Wat ervoor zorgt dat een bevalling kan stagneren….
Denk even na wat dit met jou en je baby kan doen, alle scenario's zijn daarbij mogelijk. Van kiezen voor een interventie tot uiteindelijk een keizersnede omdat het proces niet vordert. Dat zou zo zonde zijn. Dit kun je echt voor zijn door bewust en met know how aan de bevalling te beginnen. Dit betekent je dus voorbereiden.

De Geboortecursussen van Jouw Geboorte Avontuur zijn Premium omdat:

• Ik je naast de basis van bevallen vooral leer wat je kunt als dingen anders lopen, met goede resultaten

• Ik je leer de verantwoording bij jezelf te leggen en te houden, naast de regie

• Ik alleen werk met stellen die de geboorte van hun kind als ALLER hoogste prioriteit hebben

• Verloskundigen zullen beamen dat vrouwen die bij mij op cursus zijn geweest kalmer, relaxter en meer ontspannen bevallen.

HypnoBirthing Premium: 399,- (per maart 439,-)

De cursussen van Jouw Geboorte Avontuur worden veelal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Check bij je verzekering of dit voor jou ook het geval is.
* de factuur ontvang je achteraf met factuurdatum achteraf. De zorgverzekering declareert enkel na het doorlopen van de volledige cursus.

Hieronder een testimonial van oud-cursist Bas, die het echt heel nuttig vond! :-)

Hoe werkt het?

Je volgt de HypnoBirthing cursus 5 avonden, in groepsverband en duren 2,5 uur. Deze cursus volg je met je partner, daar is de methodiek op geschreven. Maar kan hij/zij door omstandigheden niet komen, dan kom je alleen (of met je moeder, zus, vriendin, collega)

Wat ontvang je allemaal?​

 • Een super inhoudelijke cursus waar je écht wat aan hebt, zowel jij als je partner.

 • Mijn cursus is interactief, met mooie filmpjes, heeft een hippe inslag en ik ben super up to date wat betreft de geboortezorg

 • Je krijgt tools zoals ademhaling- en ontspanningstechnieken die bijdragen aan het vinden van rust (heel belangrijk als je bevalt)

 • Persoonlijke video's van mij ter ondersteuning van de cursus.

 • Mijn attitude is down to earth. Ik ben snel en grappig en zeker niet zweverig (okay een heel klein beetje, maar dat is behapbaar).

 • Lesmateriaal en mp3 (in het Nederlands of Engels)

 • Het boek 'Vrije Geboorte'

 • Toegang tot mijn besloten facebookgroep met (oud) cursisten die bij mij les volgen of hebben gevolgd.

 • Mijn E-book als naslagwerk.

 • Support via app.

 • Verdiepingsmogelijkheden bij de Belevingsdagen (zoals cursussen borstvoeding, slaapcoaching, de eerste hapjes.)

Waarom zou je dit bij mij volgen?

Ik heb in de afgelopen 3 jaar meer dan 350 stellen begeleid naar die relaxte bevallingen vol zelfbeschikking en regie!

Al mijn cursisten hebben een onwijze ontwikkeling doorgemaakt en hebben allemaal, ondanks dat een bevalling niet te plannen valt, super mooie bijzondere verhalen vol eigen kracht en know how. Zelfs verloskundige Christien Kanters zat in mijn les toen ze zelf zwanger was. Tijdens het introductieverhaal zei ze 'Ik ben verloskundige en heb al een aantal vrouwen mogen begeleiden die bij Elaine vandaan kwamen. Ik weet niet wát ze doet, maar wat ze doet werkt. En daarom zit ik nu zelf hier'. Andere verloskundigen bellen mij op om te zeggen dat wat ik doe echt bijdraagt aan relaxtere bevallingen. Hoe tof is dat?

Wanneer kun je HypnoBirthing het beste volgen?
Je kunt de cursus volgen tussen week 20 en week 32 van je zwangerschap. Dan kun je daarna aan de slag met de oefeningen. Maar je mag natuurlijk ook later of eerder beginnen. 

Waar en wat precies?

De cursus bestaat uit vijf sessies van 2,5 uur. Het wordt in groepsverband gegeven. De HypnoBirthing cursus vindt plaats in Den Haag, bij Vleugels, Elandstraat 77A.
 

Annuleren door de cursist

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.

Je ontvangt je aanbetaling volledig terug. Bij latere annulering ontvang je je eventueel betaald deelname geld terug, met uitzondering van de aanbetaling.

 

Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

Annuleren door mij
De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 4 stellen.


Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

 • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.

 • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld.

 • De aanbetaling alleen geeft geen recht op het boek, de MP3 en/of het trainingsmateriaal.

 • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering.

 • Facebook Jouw Geboorte Avontuur
 • Instagram Jouw Geboorte Avontuur
LOGO_JouwGeboorteAvontuurNIEUWWebsite.pn