HypnoBirthing - 5 avonden (bij Vleugels, Elandsstraat 77a in Den Haag)

Neeee! HypnoBirthing is niet zweverig! Toch denken veel mensen nog steeds dat het super zweverig zou zijn vanwege die naam, dat is het dus niet (persé ;-) ). Het is vooral echt super logisch en down to earth (waarom dat zo is leg ik in mijn lessen uit!).


Maar goed... wat dan wel? HypnoBirthing zorgt ervoor dat je relaxed gaat bevallen. Of je nu MEGA bang bent voor de bevalling of gewoon gezonde spanning ervaart. Dat maakt niks uit. Het maakt je sowieso relaxter. 

 

Als je de HypnoBirthing cursus gevolgd hebt dan:

 • Ben je van je (eventuele) angst of spanning of stress voor bevallen af

 • Beschikken jullie allebei over tools toepasbaar bij elke fase van de bevalling

 • Zul je daardoor minder pijn hebben bij de bevalling

 • Ga je met (zelf)vertrouwen de bevalling tegemoet.

 • Heeft je baby minder last van (jouw) stresshormonen tijdens het geboorteproces. En dat is écht fijner voor je baby, want voor een baby is een bevalling heftig en intens!

De cursussen van Jouw Geboorte Avontuur worden veelal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Check bij je verzekering of dit voor jou ook het geval is.

Hieronder een testimonial van oud-cursist Bas, die het echt heel nuttig vond! :-)

Wat kost dit?

De HypnoBirthingcursus kost € 399,- (mogelijk deels vergoed door je zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd)

En wat krijg je allemaal voor dat geld?​

 • Een super inhoudelijke cursus waar je écht wat aan hebt, zowel jij als je partner.

 • Mijn cursus is interactief, met mooie filmpjes, heeft een hippe inslag en ik ben super up to date wat betreft de geboortezorg

 • Je krijgt tools zoals ademhaling- en ontspanningstechnieken die bijdragen aan het vinden van rust (heel belangrijk als je bevalt)

 • Persoonlijke video's van mij ter ondersteuning van de cursus.

 • Mijn attitude is down to earth. Ik ben snel en grappig en zeker niet zweverig (okay een heel klein beetje, maar dat is behapbaar).

 • Lesmateriaal, HypnoBirthing boek en mp3 (in het Nederlands of Engels)

 • Toegang tot mijn besloten facebookgroep met allemaal blije cursisten die bij mij les volgen of hebben gevolgd.

 • Mijn E-book als naslagwerk.

 • Support via app (en ik reageer altijd super snel!).

 • Telefonisch Follow Up gesprek, na een week of 4 na het volgen van de cursus.

 

Voor wie is dit precies?

Mijn cursus is voor elk stel dat zich goed wil voorbereiden op de geboorte van hun kind. De cursus is in het Nederlands, wel moet je de Engelse taal kunnen verstaan en begrijpen. 
Veel van mijn (vrouwelijke) cursisten vinden controle verlies tijdens de bevalling of het zich 'moeten overgeven aan wat er gebeurt' wel echt als een dingetje en willen daar grip op (en krijgen dat door de cursus ook). Sommige vrouwen zijn echt heel bang, sommige vinden dat het bevallen er gewoon bij hoort maar willen meer know how. Sommige hebben echt zin in de bevalling. Alles is goed!

Waarom zou je dit bij mij volgen?

Ik ben goed in wat ik doe. Ik heb in de afgelopen bijna 3 jaar dat ik nog maar bezig ben meer dan 300 stellen begeleid naar die relaxte bevallingen vol zelfbeschikking en regie!

Al mijn cursisten hebben een onwijze ontwikkeling doorgemaakt en hebben allemaal, ondanks dat een bevalling niet te plannen valt, super mooie bijzondere verhalen vol eigen kracht en know how. Zelfs verloskundige Christien Kanters zat in mijn les toen ze zelf zwanger was. Tijdens het introductieverhaal zei ze 'Ik ben verloskundige en heb al een aantal vrouwen mogen begeleiden die bij Elaine vandaan kwamen. Ik weet niet wát ze doet, maar wat ze doet werkt. En daarom zit ik nu zelf hier'. Andere verloskundigen bellen mij op om te zeggen dat wat ik doe echt bijdraagt aan relaxtere bevallingen. Hoe tof is dat?

Eigenlijk vind ik dat elke zwangere en haar partner een geboortecursus zouden moeten volgen, omdat het écht bijdraagt aan een positievere en meer relaxte bevalling.

Moeder maakt minder stresshormonen aan en heeft daardoor minder pijn. HypnoBirthing is een methodiek dat daarvoor zorgt. Ik heb er mijn eigen persoonlijke sausje overheen gegooid waarin ik met jullie werk aan positieve mindset en zelfbeschikking.
En als mama minder stress en pijn heeft en weet wat er met haar gebeurt en daar zelfbeschikking over heeft, heeft dat ook direct z'n uitwerking op jullie baby. Die heeft het tijdens de bevalling ook meer naar zijn of haar zin. Dat is een bewezen feit. Maar wil je nog even de kat uit de boom kijken? Vind ik ook goed, meld je dan gewoon aan voor de Gratis Introductie, dan kun je het even op je laten inwerken en geef ik je sowieso al 2 super goede tools mee!

Wanneer kun je HypnoBirthing het beste volgen?
Je kunt de cursus volgen tussen week 25 en week 35 van je zwangerschap. Dan kun je daarna aan de slag met de oefeningen. Maar je mag natuurlijk ook later of eerder beginnen. 

Waar en wat precies?

De cursus bestaat uit vijf sessies van 2,5 uur. Het wordt in groepsverband gegeven. De HypnoBirthing cursus vindt plaats in Den Haag, bij Vleugels, Elandstraat 77A.

En vind je dit veel? Misschien dan leuk om te beseffen dat best leuk is om je (samen) 12,5 uur bewust bezig te houden met je buikkindje.
 

Annuleren door de cursist

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.

Je ontvangt je aanbetaling volledig terug. Bij latere annulering ontvang je je eventueel betaald deelname geld terug, met uitzondering van de aanbetaling.

 

Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. Je krijgt de aanbetaling niet terug.

Annuleren door mij
De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 4 stellen. Bij onvoldoende aanmeldingen zal ik proberen eerst de maandag en woensdag groep samen te voegen, maar dit is eigelijk nog nooit aan de hand geweest. Je kunt ook kiezen om de Eendaagse Geboortecursus te volgen.


Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

 • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden.

 • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld.

 • De aanbetaling alleen geeft geen recht op het boek, de MP3 en/of het trainingsmateriaal.

 • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering.

 • Facebook Jouw Geboorte Avontuur
 • Instagram Jouw Geboorte Avontuur
LOGO_JouwGeboorteAvontuurNIEUWWebsite.pn