Over ons

Elaine van Weelden

Om vrouwen te stimuleren bewust bezig te zijn met zwangerschap en geboorte, begon ik in 2016 met Jouw Geboorte Avontuur. Want ik ontdekte tijdens mijn zwangerschap van Dim dat bewust in de zwangerschap staan en een kalme en ontspannen geboorte creëren (bewezen) voordelen heeft op de verdere ontwikkeling van mijn kindje, zijn hele leven lang. 
 

Doordat wij zelf een HypnoBirthing cursus volgden begon ik super goed voorbereid aan de bevalling van Dim.

Dit werd een bevalling in volledige regie die wij zelf hadden vormgegeven en een super mooie ervaring om trots op terug te kijken.

Ik wilde dat elke toekomstige ouder dat weet, want wanneer je de bevalling en eigenlijk de blauwdruk van het verdere leven van jouw kindje in de zwangerschap al kunt vormen, sta je een dikke 1 - 0 voor! 

Nadat ik de officiële Morgan Method HypnoBirthing opleiding had afgerond begon ik met lesgeven. Mijn lessen zaten vanaf het begin vol, omdat steeds meer ouders zien hoe belangrijk grondige voorbereiding is. Ik volg altijd cursussen, lees de nieuwste boeken, zorg dat ik up to date ben, praat met verloskundigen en zorgverleners uit de regio en over invloed hebben op het autonoom zenuwstelsel gesproken: ik zit zelf regelmatig in een ijsbad (nee, mijn zwangeren zet ik niet in een ijsbad, maar de methodiek is vergelijkbaar met HypnoBirthing, so I definitely practise what I preach!!)

​​

De mooiste bevallingen zijn die waarbij de ouders goed voorbereid zijn en de juiste verwachtingen hebben. Hoe cool is het dat je daar als toekomstige ouder kun je zelf invloed op kunt uitoefenen en dat zelf kunt vormgeven?!

Ellen Hartman

Ik heb mijn hart gevolgd en ging opnieuw studeren om verloskundige te worden. Ik blijf het altijd bijzonder vinden om samen met een vrouw en eventuele partner het traject in te gaan van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen heb ik zelf mogen ervaren wat HypnoBirthing kan betekenen voor een vrouw. Maar ook bij de vrouwen die ik begeleid zie ik hoe mooi een bevalling kan zijn, ook als deze niet verloopt zoals gepland.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen een positieve bevalling meemaken omdat dit een vrouw zoveel kracht en vertrouwen kan geven. En wanneer vrouwen merken dat ze kunnen en mogen vertrouwen op de fysiologie van de bevalling dan werkt dit erg motiverend.

Ik ondersteun Elaine regelmatig en met veel plezier bij de cursussen van Jouw Geboorte Avontuur.

  • Facebook Jouw Geboorte Avontuur
  • Instagram Jouw Geboorte Avontuur
LOGO_JouwGeboorteAvontuurNIEUWWebsite.pn