This is me

IMG_9467.JPG

Elaine van Weelden

Founder 'Relaxed bevallen vanuit Regie' 

 Toen ik zwanger was van Dim, in 2015, hoorde ik de heftigste verhalen van vrouwen over hun bevalling. Ze waren de controle verloren, ze waren op kamertjes alleen gelaten met alle paniek die ze ervoeren, ze hadden intenste pijnen moeten doorstaan, er waren dingen met hen gedaan waarvan ze achteraf pas van realiseerden dat ze ook 'nee' hadden kunnen zeggen of ze hadden een heftige nasleep in de postpartum periode gehad - fysiek of mentaal. 
Holy moly! Het leek mij echt niet relaxed om geen controle te hebben tijdens mijn bevalling. Het leek me doodeng om mezelf te verliezen in pijn of paniek. Ik besloot: Dat gaat mij dus niet gebeuren.

Zodoende besloot ik het heft in eigen hand te nemen. Ik las wat los en vast zat, ik volgde seminars, ik deed cursussen en Maarten (Dim z'n vader) en ik volgden samen een HypnoBirthing cursus die ons veel sturing gaf. Daarnaast las ik over alle mogelijke scenario’s en over mijn eigen rechten. Ik wist daarna zoveel dat ik tijdens mijn zwangerschap al een beval-expert werd. 

 

Ondanks dat de geboorte van Dim namelijk compleet anders liep dan ons ideale scenario, wisten Maarten en ik de bevalling in eigen handen te houden toen ik tijdens de bevalling halsoverkop naar het ziekenhuis moest: Dim bleek tijdens de bevalling niet goed in mijn bekken te liggen. We hadden thuis alles geprobeerd, maar het wilde niet baten. Hij lag er niet lekker voor. Eenmaal in het ziekenhuis kregen we een nieuwe zorgverlener want mijn bevalling was medisch geworden: de klinisch verloskundige van het ziekenhuis. Dit vroeg enorm om schakelen. Gelukkig waren we goed voorbereid op dit scenario en wisten we wat we konden verwachten. In plaats van meegenomen te worden in een door richtlijnen vormgegeven bevalling vol standaard protocollen, gingen wij in gesprek met de nieuwe verloskundige. We maakten onze wensen kenbaar aan deze nieuwe zorgverlener. Doordat wij dit deden, verviel dit verhaal niet in standaarden en protocollen. En geloof me: dat is belangrijk als het je eigen lichaam aan gaat. 

De geboorte van Dim was een bevalling in volledige regie. Het was zo geweldig mooi! Het moment dat hij op mijn borst lag herinner ik me nog zo goed. Het was een enorme intense bevalling geweest, maar tegelijkertijd zo empowering! Ik voelde mega veel trots, een super WAUW gevoel, want ik had het geflikt! En ik wist direct waar zo veel bevallingen 'fout' lopen en hoe ik deze bevalling had weten te ownen! Ik dacht alleen maar 'Zie je nou! Het kan wel!'

Kortom: ik had het geheim om zelf een prachtige bevallings ervaring te creëren ontdekt! Ik kon het niet voor mezelf houden en moést er iets mee doen! Ik ben hypnobirthing docent geworden, heb vele trainingen en lezingen gevolgd ben gestart met Jouw Geboorte Avontuur. Maar al snel ontdekte ik dat vrouwen het met hypnobirhting alleen niet altijd redde. Vooral als die bevalling medisch werd. En dat gebeurt nogal eens! Voor mij reden om naast de mooie ontspannigstechnieken om een lichaam voor te bereiden vooral het stuk van regie hebben en houden een grote plek in mijn programma kreeg. Ik ontwikkelde in 2017 ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’. En daar bleek het goud te zitten! Want juist naast een lichaam voorbereiden, is het zo enorm waardevol om de rest ook mee te nemen!  

 

Kortom, ik heb mijn geheimen in een programma gegoten om zo zwangere vrouwen en hun partners dit doeltreffende geheim te geven. En dat werkt! Met andere woorden: Ook jij kunt dit leren

 

Nog even over mij:

Ik ben enorm enthousiast en mijn energielevel ligt hoog. Je houdt ervan of niet. Als dat niet zo is, dan moet je niet naar mij komen.

Ik heb een no nonsense, directe en duidelijke manier van lesgeven.

Ik heb een mening, die ik (zo goed als) onder stoelen en banken schuif (want ik wil jou jouw eigen mening laten vormen), maar ik ben wel echt pro het natuurlijke proces van baren en ik heb er moeite mee als zorgverleners dat proces willen verstoren met een andere reden dan in het belang van moeder en kind (en dat is een interessante discussie, want soms zijn dingen ook gewoon nodig, maar vanuit wie z'n perspectief is dan de vraag).

Ik neem niet alleen jou mee in hoe mooi bevallen kan zijn (want dat kan dus echt, daar kom je dan wel achter) ook jouw (doorgaans mannelijke) partner gaat een portie helderheid krijgen. Geen zoetsappig gedoe, want daar houden mannen doorgaans niet van, maar een nuchtere kijk met goede grappen. 

Ik heb een enorme missie als het gaat om zwangeren bekrachtigen in hetgeen dat ze gewoon evolutionaire gezien kunnen en heb daarom een Academy opgericht waarin ik - met een team van super docenten - gelicenseerd 'Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoaches' opleid (waarvan we er in het land al best wat van hebben) en het is mijn ultieme droom dat er overal in zowel Nederland als België RBVR Geboortecoaches komen te zitten die allemaal dit waanzinnig goed werkende programma uitdragen, zodat we collectief een bewustzijnsverandering teweeg brengen (en dat gaat mij ook lukken want ik ben geen dromer. Ik ben een doener). 

Hoe ik mijn lessen geef:

Relaxed bevallen vanuit Regie is bij mij, naast mega waardevolle knowlegde die je krijgt, ook een avondvullend programma vol humor, grappen en lichtheid. Het is namelijk veel leuker om de geboorte van jullie kind aan te vliegen vanuit het perspectief dat het iets bijzonders is in plaats van total agony. Want serieus guys... het kindje komt eraan!

RBVR The Academy-146.jpg
IMG_8743
IMG_8743

Describe your image

press to zoom
IMG_8813
IMG_8813

Describe your image

press to zoom
RBVR The Academy-127
RBVR The Academy-127

Describe your image

press to zoom
IMG_8743
IMG_8743

Describe your image

press to zoom
1/8