top of page

Testimonials

Jinny:

Ik zou graag aan alle toekomstige ouders willen zeggen: "volg een HypnoBirthing cursus ter voorbereiding van de bevalling en doe dit bij Elaine van Jouw Geboorte avontuur!"

Ik was doodsbang om te bevallen, had allerlei ‘horrorverhalen’ gehoord van bekenden en vrienden over ondraaglijke pijn, weeënstorm, van voor tot achter inscheuren, complicaties etc. We besloten dus na onderzoek over verschillende zwangerschapscursussen, dat HypnoBirthing het beste bij ons zou passen. Ik was een beetje bang dat het nogal zweverig zou zijn en dat de nadruk op zelfmeditatie zou liggen. Maar toen ik op de website van Elaine terecht kwam en haar uiteindelijk ontmoette, bleek al snel dat deze angst totaal onnodig was. Elaine kwam zeer nuchter, down to earth en zeer gepassioneerd over en deelde haar eigen bevalervaring heel openlijk met ons. Ze leerde ons niet alleen ademhalingstechnieken, maar ook hoe we ons optimaal konden voorbereiden voor de bevalling, waar we tegen aan konden lopen, maar voor ons het allerbelangrijkste, dat we de regie in eigen handen moesten houden. Ze gaf ons vertrouwen en moed om positief naar de bevalling toe te leven. 

Ik vond de bevalling een van de meest bijzondere momenten in mijn leven. De pijn, tja, het was heftig, maar dragelijk doordat ik mij zelfverzekerd voelde en wist wat ons te wachten stond. Wat we konden doen als er een en ander niet zo zou verlopen als gewenst. Maar Jorrit en ik deden het samen en we keken uit naar het moment dat we onze zoon in onze armen konden houden. De bevalling verliep ontspannen, onze zoon is in bad bevallen, zonder complicaties, kern gezond en zonder al teveel geweld, want ook voor een baby is een geboorte vrij heftig en kan traumatisch zijn. Ook ik kwam er wonderbaarlijk ‘heel’ uit. En het moment dat ik mijn zoon zelf uit het water tilde en op mijn borst legde, vergeet ik nooit meer. Als was zo sereen en rustig verlopen, dat we mega intens konden genieten van onze zoon en met veel liefde en trots op de bevalling kunnen terug kijken.

Ik gun iedereen zo’n bevalling en kan alleen maar zeggen ‘doe het, ga naar Elaine en schrijf je in, jij en jullie kind zijn het waard!’.

Nicole:
Mijn man had een horror beeld in zijn hoofd van de bevalling, ik zelf dacht eerder 'oh het komt allemaal wel goed'. Het is ons eerste kindje dus alles is nieuw voor ons. Mijn man dacht dat een bevalling altijd medisch was en ik zei dat dat juist niet zo was. Ik wilde graag thuis bevallen, hij wilde echt alleen naar het ziekenhuis. We zaten totaal niet op 1 lijn hierdoor.

De cursus hebben wij als zeer leuk ervaren. Elaine liet ons zelf nadenken over wat ons te wachten staat en gaf ons handvatten om als 1 team de bevalling in te gaan. Ons beeld van bevallen kwam steeds dichter bij elkaar te liggen. Tevens ontving ik meditaties en affirmaties om tijdens de zwangerschap ontspannen te zijn/worden. Die  heb ik echt tot aan de bevalling bijna elke dag geluisterd. Daar was ik naar op zoek! Erg fijn dus.

Tijdens de bevalling waren mijn man en ik echt een team samen. Hij heeft mij door en door gesteund door een tool die hij heeft gehad bij de cursus. We hadden er meerdere gehad, maar er was er 1 die super goed hielp: de Light Touch massage. Verder heb ik zelf de ademhalingsoefeningen kunnen toepassen die we hebben gekregen, hierdoor bleef ik ondanks de pijn rustig en mij zelf.

De tijd tot de 7cm heb ik de affirmaties vaak geluisterd om vertrouwen te krijgen in de uitdrijving. Heel erg prettig. Verder ben ik ervan overtuigd dat mijn baby ontspannen bleef gedurende de hele bevalling, omdat ik vooraf aan de bevalling en tijdens de bevalling de tools van de cursus heb kunnen toepassen. Heel erg fijn. Voor mij heeft de cursus dus enorm veel bijgedragen aan mijn bevalling: een ontspannen baby en als een team met mijn man de hele bevalling door.

Bedankt Elaine!!

Meike:

Voorafgaand aan de cursus van Elaine was ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar de bevalling, ik kon me niet goed voorstellen hoe het zou zijn. Daarom vond ik het tegelijkertijd ook wel heel spannend.

Vragen zoals 'kan ik het wel?' of 'wat als er complicaties optreden?' kwamen regelmatig bij me op.

 

De cursus is er heel erg op gericht op een positieve mindset rondom de bevalling. De vraag 'kan ik het wel?' was dan ook snel verdwenen. Het geeft een heel goed beeld van alle fases van een bevalling en geeft handvatten voor jezelf en je partner om te ontspannen (dat is tenslotte het sleutelwoord). Daarnaast werd duidelijk dat je zelf heel veel keuzes kan maken in overleg met je zorgverleners, als de bevalling bijvoorbeeld anders loopt dan je misschien gehoopt had. Belangrijke les hierbij is dat je dichtbij jezelf mag blijven en vooral veel vragen mag stellen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

 

Onze bevalling liep uiteindelijk ook anders dan we van tevoren hadden gehoopt (thuisbevalling), maar we kijken echt heel positief terug op het moment. Ik wist heel goed mijn weeën op te vangen met de ademhalingstechnieken en mijn partner heeft mij op de allerliefste en zorgzaamste manier ondersteund.

Ik voelde dat we echt een team waren! En dat komt zeker door de cursus. We konden dan ook moeiteloos schakelen toen we aan het einde van de bevalling toch plots naar het ziekenhuis moesten. Daar waren we op dat moment helemaal op de juiste plek. Heerlijk toen we onze dochter in onze armen konden sluiten! Ik kijk dan ook heel positief terug op de bevalling en koester het als een heel bijzonder (eigenlijk het meest bijzondere moment) in ons leven. 

bottom of page