This is me

Elaine van Weelden

Founder, HypnoBirthing docent en Geboortecoach

Om vrouwen te stimuleren bewust bezig te zijn met zwangerschap en geboorte, begon ik in 2016 met Jouw Geboorte Avontuur. Want ik ontdekte tijdens mijn zwangerschap van Dim (2015) de voordelen van een bewuste voorbereiding op de bevalling.
 

Doordat wij zelf een HypnoBirthing cursus volgden begonnen we super goed voorbereid aan de bevalling van Dim. Ik maakte dat ik alle scenario's aankon.

Ondanks dat de geboorte van Dim compleet anders liep dan gehoopt wisten Maarten en ik die geboorte in eigen handen te houden in samenwerking met onze nieuwe zorgverlener (tijdens onze thuisbevalling kreeg ik een medische indicatie, gingen we naar het ziekenhuis en kreeg ik een verloskundige van het ziekenhuis). Dit maakte dat de geboorte van Dim een bevalling in volledige regie was en een super mooie ervaring om trots op terug te kijken.

Een bevalling vormgeven en bewust bezig zijn met je eigen welzijn en dat van je kindje tijdens de bevalling vergroot je eigenaarschap. En 'eigenaarschap' is de essentie van een goede bevalling. Zonder eigenaarschap geen succesverhaal. Ik help aanstaande ouders in die bewustwording.

 

Ik ben dol op zelfontwikkeling, volg regelmatig bijscholing en cursussen, lees de nieuwste boeken, zorg dat ik up to date ben, praat met verloskundigen en zorgverleners uit de regio en over invloed hebben op het autonoom zenuwstelsel gesproken: ik zit zelf regelmatig in een ijsbad (nee, mijn zwangeren zet ik niet in een ijsbad, maar de methodiek is vergelijkbaar met HypnoBirthing, so I definitely practise what I preach!!)

​​

De mooiste bevallingen zijn die waarbij de ouders goed voorbereid zijn en de juiste verwachtingen hebben. Hoe cool is het dat je daar als toekomstige ouder kun je zelf invloed op kunt uitoefenen en dat zelf kunt vormgeven?!

  • Facebook Jouw Geboorte Avontuur
  • Instagram Jouw Geboorte Avontuur
LOGO_JouwGeboorteAvontuurNIEUWWebsite.pn