top of page

Het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma

RBVR leert jou, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je chill vanuit rust en vanuit een bepaalde ontspannen flow kunt bevallen terwijl je 'regie' houdt omdat je weet wat je wilt.

 

Klinkt leuk he. Maar is het ook realistisch?

 

Ken je de geboortescene's uit Hollywood films? Ja, intense scenes altijd toch? Niet leuk ook. Spoiler alert: zo ga jij dus niet bevallen als je RBVR hebt gevolgd.

Geen geschreeuw, stress, ingewikkeld gedoe, verschrikkelijke pijnen.

Wat wel? Gewoon zoals de natuur het initieel bedacht heeft: dat jij dit kunt en dat het helemaal niet zo'n heftig naar tafereel hoeft te zijn. Je moet alleen weten HOE je dat doet. Dat leren we je.

 

In het RBVR programma krijg je eerst een reality check: waar komt dat beeld van schreeuwende toestanden vandaan?

Maar we kijken ook naar real life: Waarom ervaren zoveel vrouwen dat bevallen super intens is en sommige juist niet? Waarom komen er zoveel vrouwen uiteindelijk in de tweede lijn terecht en is dat te voorkomen (ja, heel vaak wel)? 

Okay... dan weten we dat. En dan?

Dan gaan we vervolgens vooral kijken naar wat jij wilt tijdens je bevalling (het vormgeven van je bevalling). Dus: Hoe kun jij diegene worden die relaxed door haar bevalling heen gaat en daar goed op terug kan kijken? We gaan onderzoeken wat jij wilt / jullie willen, wat jouw/jullie wensen zijn, hoe je samenwerkingen aangaat met zorgverleners (ook als je hen niet kent) en wat er allemaal mogelijk is zodat je in controle blijft(ook als een bevalling - plots - medisch wordt). Dit programma bevat dus meer dan de standaard (hypnobirthing) adem- en ontspanningstechnieken.

 

Fun to know: Elaine is de founder van dit in heel Nederland uitgerolde programma

IMG_8747.JPG

Relaxed bevallen vanuit Regie® is ontwikkeld door Elaine (in 2019) toen zij ontdekte dat veel van haar de zwangere koppels die zij begeleidde, de regie verloren zodra de bevalling medisch werd.

En dat gebeurde nogal eens. Landelijk ligt dit percentage op ruim 70%!

 

Vervelend is dat nog altijd 20% van de vrouwen haar bevalling als negatief ervaart en ook nog eens 10% traumatisch! Die cijfers zijn mega hoog en dat is niet okay. Uit onderzoek blijkt dat het communicatie en een onrealistische voorbereiding is dat daarbij een grote rol speelt. Reden genoeg om hiermee aan de slag te gaan.

Ze ontwikkelde het RBVR programma dat aanstaande ouders tools, kennis en vaardigheden meegeeft om ook in het ziekenhuis de regie te behouden. In gelijkwaardige samenwerking met de (soms onbekende) zorgverlener. 

 

Nadat Elaine in Den Haag zo'n 1600 koppels begeleidde, richtte zij in 2021 samen met een fantaistsch docententeam 'Relaxed bevallen vanuit Regie' the Academy op en is dit programma landelijk uitgerold. Dat betekent dat er inmiddels in heel Nederland gelicentieerde Relaxed bevallen vanuit Regie® Geboortecoaches zijn, die dit programma met liefde en passie aanbieden.

 

RBVR is hip, up to date, speelt in op de huidige geboortezorg, en wordt goed ontvangen door zorgverleners omdat hier een prettige samenwerking 1 van de hoofdpijlers is. Als je ervoor kiest voor Relaxed bevallen vanuit Regie bij Jouw Geboorte Avontuur te volgen krijg je dus les van Elaine (founder van het RBVR Geboorte voorbereidingsprogramma) of van Jannetje (RBVR Geboortecoach® vanaf het eerste uur). 

Na dit programma:

 • Beheers je (vanzelfsprekend) de juiste ademhalingstechieken en de beste ontspanningsmethodes om jouw lijf in een rustige staat te laten bevallen.
   

 • Heb je volledige mindset training gehad, die jouw kijk op bevallen positief bevordert.
   
 • Weet je wat jouw wensen zijn, hoe je dat kunt overleggen met je zorgverlener en hoe je in controle blijft. Bijna 80% van de eerste baringen eindigt in de 'tweede lijn' (wordt medisch). Door dit programma ben je ook voorbereid op dit soort veranderingen en blijf je in controle over het proces, je lijf, het contact met je (nieuwe) zorgverlener.
   
 • Heb jullie een 'Geboorteplan 2.0' gemaakt. Met dit Geboorteplan, dat speciaal is ontwikkeld voor het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma, krijg je inzicht in alle mogelijke scenario’s en kijken jullie verder dan het ideale scenario.  
   

 • Daarnaast ontvang je na elke les mail met veel extra's, speciaal gemaakte MP3 bestanden voor relaxation (meditaties, affirmaties) relaxte muziek (geproduceerd door Offshore & Coen), ontvang je de nieuwste inzichten!

 • Ben je met de extra module 'Post Partum' ook voorbereid op de tijd ná de bevalling - de eerste 40 dagen. 
   

 • Kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar, doorgaans vergoeden ze een deel. Ik ben aangesloten bij Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators (BCE).
   

 • Relaxed bevallen vanuit Regie® programma is een evidence based en no-nonsense programma. Down to earth knowlegde die je echt op weg helpt.

bottom of page