top of page

F.A.Q. - Frequently Asked Questions

Voor wie is dit?

 • Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en je hebt behoefte om zelfbewust en met volledige en realistische kennis door de bevalling te gaan. Als je wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt, dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener)

Wanneer kan ik dit volgen?

 • Als je tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Waarom zo vroeg in je zwangerschap vraag je je wellicht af. Dat komt omdat we ook kijken naar hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast standaard dingen als gezond eten en niet roken. Ik maak je bijvoorbeeld bewust van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en werk. Geeft vaak veel fijne inzichten!

  Dit is overigens geen eis maar een advies. Je mag dus ook eerder of later starten!

Ik wil over een tijdje starten maar zie nog geen programma rond die tijd op de site staan, komt er nog 1?

 • Yes, elke maand start er - ten minste - 1 programma. Dus staat er nog niks bij, no worries, er komt er gauw weer 1 op de site te staan, kom gerust binnenkort weer terug.


Volg je dit samen of alleen?

 • Het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij / zij ook mee komt. Ben je alleenstaande mama? Dan is RBVR van www.kickassbevallen.nl wat voor jou. Lenne van Kickass Bevallen richt zich specifiek daarop.

Is 'Jouw Geboorte Avontuur' aangesloten bij de vereniging HypnoBirthing Nederland?

 • Nee. Relaxed bevallen vanuit Regie is namelijk geen hypnobirthing. We behandelen het wel, want het is een fantastische methode om een lichaam te preppen op de geboorte. Waar wij echter vooral op focussen is je meenemen in ‘shared decision making’ waar de zorg vandaag de dag uit bestaat. Je komt in een bevalling voor vraagstukken te staan waar je beslissingen over moet maken omdat je zelf verantwoordelijk bent. Wij behandelen alles wat dat betreft zodat je op dat moment weet wat er gaande is. Kortom: Met hypnobirthing behandel je adem- en ontspanningstechnieken, bij RBVR ook maar vooral dus shared decision making, dus de ‘what if’ scenario’s en hoe daarmee om te gaan. 
  Handig dus om goed te bedenken wat het is wat je wilt leren en voorbereiden voorafgaande aan je bevalling. Aangezien je op mijn website kijkt is dit wel iets wat je bezighoudt vermoed ik, dus bedenk goed wat je precies wilt leren

   

Waarom 4 bijeenkomsten?

 • RBVR is zo opgebouwd dat de informatie die je per avond ontvangt je uitnodigt om over na te denken #foodforthought. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf te rade te gaan: wat vind ik van hetgeen dat ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in?
  Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt dus even) een mindset verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdieren brein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert.
  Dat lukt niet in 1 dag informatie voorziening.

   

Wat moeten we aan tijdens de lessen?

 • Je normale kleding. We doen wat oefeningen over de 4 lessen, maar nihil. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis, de tijd is te kostbaar, die vullen we graag met inhoud.

Hoop geld, een andere cursus is goedkoper.

 • Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je overal leren, en waarschijnlijk veel goedkoper. Dit programma is behandelt zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaald:
  A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder mag geboren worden die haar bevalling onder controle heeft is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt dan een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
  B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn / herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.

Wat krijgen we nog meer?

 • Na elke les ontvang je extra's die het programma ondersteunen, denk aan speciaal geproduceerde muziek, podcasts, extra oefeningen, meditaties, links naar interessant naslagwerk, kortingen op andere programma's zoals een borstvoedingscursus en veel meer. Je bent straks echt VOLLEDIG geprept. Trust me 🥳

Mag je pijnbestrijding gebruiken als je RBVR hebt gedaan

 • Je mag alles en je MOET vooral niks. Dat is het mooie. Je wordt bewust van wat je zelf wilt. RBVR Geboortecoaches zijn niet anti pijnbestrijding, niet anti ziekenhuizen of anti wat dan ook. Onze visie is: het belangrijkste is dat alles gebeurt zoals jij dat wenst en wilt - in overleg met jouw zorgverlener - zodat jij je goed voelt. Dus als pijnbestrijding daar onderdeel van is dan is dat dus helemaal prima.
  Gebruiken veel vrouwen daadwerkelijk pijnbestrijding na het volgen van het programma? Nauwelijks. Dat komt omdat je een mindset verandering doormaakt tijdens de lessen en daardoor de behoefte voor pijnbestrijding niet voelt.
   

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

 • Als jouw zorgverzekeraar zwangerschapscursussen vergoed wel. 

bottom of page