Image by Camylla Battani
RBVR Logo horizontaal - RGB.png
Samen gaan wij de geboortezorg verbeteren!

Het mooiste doel van jouw werk als doula, verloskundige of zwangerschapsdocent is dat je ervoor wilt zorgen dat vrouwen een fantastische bevalling beleven, toch? Yes please!!

Maar, ook jij zal regelmatig met de frustratie worstelen dat de zorg steeds verder medicaliseert, er niet voldoende rekening wordt gehouden met de wensen van de barende vrouw en het natuurlijke bevalproces vaak (onnodig) verstoord wordt.

 

De actie #genoeggezwegen brengt dit schrijnende onderwerp aan het licht voor het grote publiek. Een goede stap, maar daarmee is het probleem nog lang niet opgelost. In plaats van achteraf met de zorgverleners te praten over wat beter had gekund, zullen we onze energie óók moeten steken in het voorkómen van negatieve geboorteverhalen door vrouwen en hun partners te bekrachtigen.

Met 'Relaxed bevallen vanuit Regie kan dat!

RBVR The Academy-104.jpg
Deel jij onze Filosofie? 

De geboorteverhalen van de koppels die het 'Relaxed bevallen vanuit Regie programma' gevolgd hebben liegen er niet om; de koppels kijken met een positief gevoel terug naar de geboorte van hun kindje. Ze waren (naast standaard adem- en ontspanningstechnieken die bijvoorbeeld ook bij een hypnobirthing cursus gegeven worden) zelfverzekerd, voorbereid op alle scenario's én wisten de regie zelf in handen te houden, óók als de dingen even anders liepen. Autonoom en vanuit eigen kracht. Prachtig! Voor mij reden om deze kennis niet alleen met deze koppels te delen, maar ook met andere geboortewerkers die het tij willen keren! 

Daarom ben ik in 2021 'Relaxed bevallen vanuit Regie - the Academy' begonnen, waar ik samen een docenten team bestaande uit de creme de la creme uit de geboortezorg , gelicenseerd 'Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoaches' opleid.

Drie keer per jaar starten wij een opleiding, waar we plek hebben voor 20 enthousiaste coaches in spe, die wij de kennis geven die zij nodig hebben om het 'Relaxed bevallen vanuit Regie' programma te kunnen geven aan zwangere koppels.
Naast deze kennis om 'RBVR' te kunnen geven, bestaat deze opleiding uit meer verdieping.

Ons doel is dat zoveel mogelijk vrouwen bewust en vol vertrouwen door hun zwangerschap heengaan en zich met de juiste kennis voorbereiden op hun bevalling. Om dat doel te bereiken willen we een netwerk van bewuste geboortewerkers opbouwen om zo samen het 'Butterfly effect' in gang te zetten. Ben jij iemand die onze filosofie en drive deelt? Dan leren we je graag kennen via een Zoom call en ontdekken we aan de hand van een persoonlijk gesprek of the Academy bij jou past en of jij het in je hebt om een gelicenseerd Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach te worden! 

Wat houdt een opleiding aan 'Relaxed bevallen vanuit Regie the Academy' in?

Deze unieke 'RBVR Geboortecoach' opleiding bestaat uit:
 

 • Zes live lesdagen op locatie, met les van vroedvrouw Margot, bedrijfsdoula Ina Heijnen, holistisch arts Nienke Stoop, teamcoach Marit Dries en founder Elaine van Weelden
   

 • Vervolgens krijg je in de Online Academy een jaar lang elk kwartaal les van de grootste experts uit binnen- en buitenland (zoals gynaecoloog Claire Stramrood, oxytocine expert Sarah Buckley, pre- en perinataal therapeut Karin de Jonge en birthkeeper Joëlle Brouwer) met hun eigen expertise over:

  • ​De (pre) conceptionele fase;

  • Tijdens de zwangerschap (werken en zwangerschap, het brein tijdens zwangerschap);

  • De bevalling (autonomie tijdens de bevalling);

  • De postpartum periode;

  • Het belang van de juiste hormonen;

  • Het brein tijdens bevallingen.

 • Ook volg je in de Online Academy de ‘Business school’. Daarin leer je hoe jij jouw onderneming sterk positioneert en de juiste klanten weet te bereiken. We bieden je hierbij ook marketing support en je kan kiezen uit diverse interessante marketing pakketten wanneer jij voor je als RBVR Geboortecoach aan de slag gaat.

 • Verder krijg je via de Online Academy een jaar lang elke kwartaal een Intervisie met je klas. Hoe gaat het? Waar loop je tegenaan? Hoe kun je dat oplossen? Breng je casus in en we gaan er samen mee aan de slag.
   

 • Tot slot krijg je in de Online Academy toegang tot downloads van het complete cursusprogramma om direct zelf aan de slag te gaan als RBVR Geboortecoach:

- Werkboek met de complete lessen

- PowerPoint van elke les

- Het Geboorteplan 2.0 voor jouw deelnemers 

- De BRAINS methode

- Geboortehoudingen

- Relaxte muziek speciaal gemaakt voor jouw deelnemers

- Ingesproken visualisaties

- Ingesproken affirmaties

 

 • De Certificering als RBVR Geboortecoach: Na succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang jij je certificaat, kun je je licentieovereenkomst ondertekenen en mag jij je met trots gelicenseerd RBVR Geboortecoach noemen. Met deze licentie kun jij direct als 'RBVR Geboortecoach' aan de slag.

 • Je wordt geplaatst op - en dus landelijk gepromoot - op www.relaxedbevallenvanuitregie.nl, zodat zwangeren je makkelijk kunnen vinden. Deze website zal een verzamelplatform vormen voor alle gelicenseerde RBVR Geboortecoaches, elke coach heeft hier een eigen contactpagina.
   

 • Om de kwaliteit van de RBVR Geboortecoaches te kunnen garanderen, dient elke coach ten minste 2 verdiepende sessies per jaar  bij te wonen via de Online Academy. Op deze manier behoud jij je officiële licentie en de toegang tot de Online Academy, waarmee jij ook altijd de nieuwste updates van het lesmateriaal kan downloaden. De kosten hiervoor zijn €37 per maand, dit gaat in na het afronden van de jaaropleiding. 

 • Wenselijk en dus een streven: vergoeding van onze aangeboden zorg via lidmaatschap van de BCE.​

 • ​Wenselijk en dus een streven: live ontmoetingsdagen.
   

Opleidingskosten: € 2.699 ex btw 

Je reserveert een plek door een aanbetaling te doen van €200,- 

RBVR The Academy-129GESPIEGELD.jpg
Welke onderwerpen worden er behandeld?

Tijdens de live lesdagen leer jij (nog meer) over de holistische kijk op zwangerschap en het geboorteproces vanuit de RBVR filosofie. We kijken naar de conditioneringen vanuit de historie van de geboortezorg, hoe het brein werkt tijdens een bevalproces, de invloed stress en trauma (uit de moederlijn), de invloed van ons dierlijke instinct, de werking van hormonen en vooral het belang van het behoud van autonomie door de zwangere vrouwen tijdens hun bevalproces.

Tijdens de live lesdagen krijg je les van niemand minder dan vroedvrouw Margot van Dijk, bedrijfsdoula en auteur Ina Heijnen, holistisch arts en fertiliteitscoach Nienke Stoop, teamcoach Marit Dries en RBVR founder Elaine van Weelden.

Na het afronden van de Academy beheers jij over kennis die stukken verder gaat dan hetgeen je leert tijdens een reguliere verloskundige / kraamverzorgster / doula opleiding of opleiding tot HypnoBirthing docent. Wij zien dit daarom als een echte musthave voor iedereen die het doel van haar werk in de geboortezorg serieus neemt en écht een verschil wil maken.

Geloof jij ook in de kracht van kennisoverdracht en wil jij daarmee zwangere vrouwen empoweren? Wil jij naast jouw werk als bijvoorbeeld doula, 'Zo beval ik' coach, HypnoBirthing docent of verloskundige óók aan de slag als 'Relaxed bevallen vanuit Regie Geboortecoach'? Of heb jij een enorme passie voor bevallingen, autonomie en regie en ben je jij dus gewoonweg onwijs gemotiveerd en vastberaden om als RBVR Geboortecoach aan de slag te gaan? Dan is dit 'the way to go'! 

Relaxed bevallen vanuit Regie the Academy biedt lessen, workshops en masterclasses van de 'crème de la crème' van experts uit de geboortezorg! Namen waar wij heel trots op zijn!

 • vroedvrouw Margot van Dijk 'Waarom ik mee doe? Er bestaat geen enkele opleiding die vrouwen regie geeft!' 

 • gynaecoloog Claire Stramrood 'Als gynaecoloog zie ik van dichtbij hoeveel impact een positieve of een traumatische bevallingservaring kan hebben.'

 • bedrijfsdoula en auteur Ina Heijnen 'Ik maak hardwerkende hoofdwerkers ervan bewust dat het mogelijk is om meer ontspanning en gezondheid te creëren.'

 • holistisch arts en fertiliteitscoach Nienke Stoop 'Als je beseft dat je je kindje maar één keer een goede start kunt geven…'

 • birthkeeper Joëlle Brouwer 'Wat gebeurd er precies in het brein van een zwangere vrouw en waarom is dat belangrijk om te weten?'

 • teamcoach Marit Dries 'Kinderen zijn de toekomst, een goede toekomst begint bij een ijzersterke start van een kind.'

 • founder Elaine van Weelden 'Ik word zo enthousiast van het butterfly effect dat wij met z'n allen gaan creëren! Nu bewustwording onder zwangeren vergroten heeft ook een effect op de volgende generaties! ''

And many more in de Online Academy. We blijven interessante sprekers uitnodigen voor lezingen en workshops. 

De docenten van de RBVR Academy
Praktische informatie
Locatie: 

Nog niet bekend - Regio Haaglanden

Lesdagen:

Maandag 6 juni, 09:30 – 16:00

Dinsdag 7 juni, 09:30 – 16:00

Maandag 13 juni, 09:30 – 16:00 (mogelijk online, wanneer Margot in het buitenland is)

Dinsdag 14 juni, 09:30 – 16:00

Maandag 27 juni, 09:30 – 16:00

Dinsdag 28 junil, 09:30 – 16:00

Livedagen zijn incl. lunches, sapjes, koffie en thee 

In het geval van restricties ten gevolge van Corona zullen wij het programma binnen de geldende maatregelen aanpassen.

Groepsgrootte:

Min 15 - max 20 opleidingsplaatsen.

Studiebelasting:

Gemiddeld 8 tot 12 uur per week in de eerste 2 maanden. 

Daarna 3 à 4 uur per maand. 

Vooropleiding:

Het is mooi meegenomen als je HypnoBirthing docent, doula, 'Zobevalik' of 'Samen Bevallen' opleiding hebt afgerond. Geen (voor)opleiding? Dan is een intake via Zoom vereist. Sowieso vinden we het prettig om een intake via Zoom in te plannen, zodat we eerst even kennis kunnen maken. 

 
Opleidingskosten:

€2.699 ex. BTW

*Betalen in 3 termijnen mogelijk (Per betaling €25,- administratiekosten)

Een programma ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ heeft een waarde van ongeveer €300 per koppel. Na het geven van het (online) programma aan ongeveer 8 koppels heb je deze investering dus terugverdiend.

 
De jaarlijkse RBVR licentie:

Na het afronden van de jaaropleiding blijf je gelicenseerd door een maandelijkse bijdrage van €37 en door jaarlijks ten minste 2 verdiepende sessies te volgen via de Online Academy. Met deze licentie waarborgen we het kennisniveau van de RBVR Geboortecoaches en daarmee de kwaliteit van het programma. 

Door dit programma hebben we een fantastische thuisbevalling gehad. Totaal anders dan gepland, maar door onze goede voorbereiding zaten we er zo relaxed in, dat het niet mooier had kunnen lopen dan hoe het nu gegaan is. We hadden de regie volledig in handen en kwamen door deze voorbereiding in een hele goede flow.

De verloskundige noemde bevallingen als deze 'cadeautjes'. 

Nieltje, als zwangere het

RBVR programma gevolgd

De zwangere centraal
Maar dan ECHT.

Geen gebullshit, geen clubjes met 100 protocollen, geen gepraat óver, maar in gesprek met. Welke plek heeft regie en autonomie van de zwangere in jouw praktijk? Hoe kan dat beter? 

Het is onze taak om uit te dragen dat de regie & autonomie bij de zwangere ligt.

Vroedvrouw Margot

Docent RBVR Academy

‘Wauw! Echt wauw!
Wat een leergierigheid komt er bij mij naar boven... Ik probeer alles als een spons op te zuigen! Soms een overload aan informatie, maar het één nog interessanter dan het ander... Ik kan niet wachten om alle kennis en wijsheden in de praktijk te gaan brengen. Onbegrijpelijk dat alles wat wij op deze opleiding leren geen basic kennis is in geboorte land!’

Monica

RBVR opleiding afgerond

Iedere geboorte telt, het belang van het 
normaliseren van de fysiologie werd zo helder 
uitgelegd door Margot. Kennis van de fysiologie draagt in elke situatie bij aan een zo goed mogelijke geboorte en start van het leven van een kind. 
Het is zo tof om deel te zijn van deze groep vrouwen, wat een vuur! 
Super inspirerend en motiverend.

Sanne

RBVR opleiding afgerond

De fans aan het woord

Inmiddels hebben duizenden koppels bij mij het programma ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ gevolgd. Met dit programma worden zwangeren en hun partner in 4 weken tijd voorbereidt op het wonderlijke fenomeen van de geboorte van hun kindje. Dit doe je met een volledig programma dat zwangerschap, geboorte en de periode kort daarna behandeld. Het is een realistisch en volledig programma en gaat verder dan de standaard cursussen. Naast adem- en ontspanningstechnieken (zoals visualisatie-, affirmatie- en meditatietechnieken die je ook bij hypnobirthing cursussen terugziet) leer je koppels vooral ook welke verschillende scenario’s zich voor kunnen doen (de 1e & 2e lijn), laat je hen zelf goed nadenken over wat hun principes, wensen en uitgangspunten zijn en vooral hóe ze die duidelijk kunnen communiceren. Zo help je hen autonoom te worden en geef je ze kennis en zelfvertrouwen, zodat zij ‘in the heat of the moment’ niet in de stress hoeven schieten, maar juíst vanuit kennis, kracht en voorbereiding kunnen handelen en daarmee de regie houden over de situatie. Ik heb het hier ook nadrukkelijk over het koppel en niet alleen over de vrouw, omdat de kracht hem juist zit in het samenwerken als team met zowel je partner als met je geboortebegeleider. En laat dát nu net zijn wat wij als geboortebegeleiders onderling ook moeten gaan doen: samenwerken.

Over ELaine

Elaine: Aangesloten bij BCE

Marit: Aangesloten bij NOBTRA

Relaxed bevallen vanuit Regie - the Academy is een onderdeel van Jouw Geboorte Avontuur.

|Jasmijnstraat 117 | 2563 RT Den Haag

KvK: 67412904 | BTW: NL002116193B92